8
3
0
7
2
9
6
1
4
5


 

KARAŚ - LIN

1 ZANĘTA

  • bułka tarta 0,2 kg
  • kasza kukurydziana 0,2k g
  • płatki owsiane górskie 0,2 kg (zmielone)
  • wiórki kokosowe 0,2 kg
  • kolendra 10 g
  • zapach waniliowy 1 łyżeczka
  • kasza manna 0,2 kg
  • 2 puszki przetartej przez sito kukurydzy
  • opcionalnie atraktor na lina lub płoć (w/g wskazań na etykiecie)

2 ZANĘTA

  • 500g bułki tartej
  • 250g otrąb
  • 250g mąki kukurydzianej
  • 200g biszkoptów lub herbatników
  • 100g płatków owsianych całych
  • 50g kakao
  • 50g soli kuchennej

3 ZANĘTA

  • pięć szklanek jakiejkolwiek zanęty bazy,
  • Jedna szklanka śruty kukurydzianej
  • Pół szklanki drobniejszej śruty arachidowej
  • Pół szklanki kopry polskiej
  • Trzy łyżki stołowe tłuczonych ziaren słonecznika
  • Trzy łyżki karmelu Kremkusa
  • Pół torebki cukru waniliowego
  • Łyżeczka do herbaty olejku rumowego
  • Trzy czwarte szklanki kleju do zanęt PV6
  • Szklanka otręb pszennych

4 ZANĘTA

  • pięć szklanek jakiejkolwiek zanęty bazy,
  • jedna szklanka śruty kukurydzianej,
  • pół szklanki drobniejszej śruty arachidowej,
  • pół szklanki kopry polskiej,
  • trzy łyżki stołowe tłuczonych ziaren słonecznika,
  • trzy łyżki karmelu Kremkusa,
  • pół torebki cukru waniliowego,
  • łyżeczka do herbaty olejku rumowego,
  • trzy czwarte szklanki kleju do zanęt PV6,
  • szklanka otrębów pszennych

5 ZANĘTA

  • 5 szklanek gotowej zanęty bazowej
  • 1 szklanka śruty kukurydzianej
  • 0,5 szklanki śruty arachidowej
  • 0,5 szklanki kopry-melasy
  • 3 łyżki stołowe tłuczonych ziaren słonecznika
  • 3 łyki karmelu
  • Pół torebki cukru waniliowego
  • Łyżeczka olejku rumowego
  • 0,75 szklanki kleju PV-1

6 ZANĘTA

  • 30% - Bułka tarta
  • 25% - Kasza kukurydziana
  • 20% - Otręby
  • 10% - Słonecznik
  • 07% - Cukier puder
  • 05% - Płatki owsiane
  • 02% - Goździk
  • 01% - Wanilia (naturalna)

7 ZANETA

  • 500 g gruba kasza kukurydziana
  • 400 g drobno zmielona bułka (wyprażona)
  • 250 g grubo zmielone wafle

8 ZANĘTA

  • 2cz. biszkoptów mielonych
  • 1cz. kaszy kukurydzianej
  • 1cz. otrąb
  • 0,5cz. płatków owsianych
  • Zapach: cynamon + miód

9 ZANĘTA

  • 2 części prażonej kaszy kukurydzianej,
  • 2 części otrąb,
  • 1 część maki kukurydzianej,
  • 1 część prażonej bułki tartej,
  • 1 część sucharów,
  • 0,5 części biszkoptu
  • Bazę trzeba wymieszać w stosunku 1 : 1 z ziemią z kretowiska, którą rozpulchnia i dodatkowo przyciemnia zanętę.
  • Warto ją wzbogacić przynętą, którą będziemy zakładali na haczyk.
  • Karasie lubią słodycz, dlatego dobrze robi dodatek rozrobionego wodą miodu

10 ZANĘTA

  • 30% bułka tarta
  • 25% kasza kukurydziana
  • 20% otręby
  • 10% słonecznik
  • 7% cukier puder
  • 5% płatki owsiane
  • 2% goździk
  • 1% wanilia

 

11 ZANĘTA

  • 30% - Biszkopt
  • 25% - Suchary mielone
  • 10% - Bułka tarta
  • 5% - Cukier puder
  • 5% - Płatki kukurydziane
  • 5% - Słonecznik
  • 8% - Piernik mielony
  • 2% - Cynamon
  • 3% - Goździk
  • 7% - Wanilia

12 ZANĘTA

  • 6 kg otręby pszenne
  • 4 kg tłuczone surowe ziarno kukurydzy (jeszcze odsiewam i daję najdrobniejsze)
  • 3 kg bułki tartej

 

13 ZANĘTA

  • 2cz. kaszy kukurydzianej
  • 1cz. mąki kukurydzianej
  • 1cz. otrąb
  • 0,25cz. płatków owsianych grubo mielonych
  • 0,5cz pierników mielonych

14 ZANĘTA

  • 30% bułki tartej
  • 20% sucharów
  • 15% płatków kukurydzianych
  • 10% siemienia lnianego
  • 5% wiórków kokosowych, mąki kukurydzianej, kleiku ryżowego
  • 4% anyżu lub kopru
  • 1% soli

15 ZANĘTA

  • 500g bułki tartej
  • 250g kaszy kukurydzianej
  • 250g mąki kukurydzianej
  • 250g konopi prażonych
  • 200g otrąb
  • 200g zmielonych słonych paluszków
  • 50g kakao

16 ZANĘTA

  • 2cz. bułka tarta
  • 2cz. biszkopt mielony
  • 1cz. flipsy kukurydziane
  • 1cz. otręby
  • wanilia + anyż

17 ZANĘTA

  • 2 części prażonej kaszy kukurydzianej,
  • 2 części otrąb,
  • 1 część maki kukurydzianej,
  • 1 część prażonej bułki tartej,
  • 1 część sucharu, 0,5 części biszkoptu

18 ZANĘTA

  • bułka tarta
  • mąka kukurydziana
  • pieczywo cukiernicze (biscut)
  • mleko w proszku
  • kaszka kukurydziana
  • zapach anyż

19 ZANĘTA

  • leszczowa baza zanętowa - 2 kg
  • śrutka piernikowa - 1 kg (można zmielić w maszynce do mięsa)
  • płatki owsiane - 40 dag
  • gruba kaszka kukurydziana - szklanka
  • gruba kaszka arachidowa - szklanka
  • litr białych robaków zanętowych