1 ZANĘTA
- bułka tarta 0,2 kg
- kasza kukurydziana 0,2k g
- płatki owsiane górskie 0,2 kg (zmielone)
- wiórki kokosowe 0,2 kg
- kolendra 10 g
- zapach waniliowy 1 łyżeczka
- kasza manna 0,2 kg
- 2 puszki przetartej przez sito kukurydzy
- opcionalnie atraktor na lina lub płoć (w/g wskazań na etykiecie)
|
2 ZANĘTA
- 500g bułki tartej
- 250g otrąb
- 250g mąki kukurydzianej
- 200g biszkoptów lub herbatników
- 100g płatków owsianych całych
- 50g kakao
- 50g soli kuchennej
|
3 ZANĘTA
- pięć szklanek jakiejkolwiek zanęty bazy,
- Jedna szklanka śruty kukurydzianej
- Pół szklanki drobniejszej śruty arachidowej
- Pół szklanki kopry polskiej
- Trzy łyżki stołowe tłuczonych ziaren słonecznika
- Trzy łyżki karmelu Kremkusa
- Pół torebki cukru waniliowego
- Łyżeczka do herbaty olejku rumowego
- Trzy czwarte szklanki kleju do zanęt PV6
- Szklanka otręb pszennych
|
4 ZANĘTA
- pięć szklanek jakiejkolwiek zanęty bazy,
- jedna szklanka śruty kukurydzianej,
- pół szklanki drobniejszej śruty arachidowej,
- pół szklanki kopry polskiej,
- trzy łyżki stołowe tłuczonych ziaren słonecznika,
- trzy łyżki karmelu Kremkusa,
- pół torebki cukru waniliowego,
- łyżeczka do herbaty olejku rumowego,
- trzy czwarte szklanki kleju do zanęt PV6,
- szklanka otrębów pszennych
|
5 ZANĘTA
- 5 szklanek gotowej zanęty bazowej
- 1 szklanka śruty kukurydzianej
- 0,5 szklanki śruty arachidowej
- 0,5 szklanki kopry-melasy
- 3 łyżki stołowe tłuczonych ziaren słonecznika
- 3 łyki karmelu
- Pół torebki cukru waniliowego
- Łyżeczka olejku rumowego
- 0,75 szklanki kleju PV-1
|
6 ZANĘTA
- 30% - Bułka tarta
- 25% - Kasza kukurydziana
- 20% - Otręby
- 10% - Słonecznik
- 07% - Cukier puder
- 05% - Płatki owsiane
- 02% - Goździk
- 01% - Wanilia (naturalna)
|
7 ZANETA
- 500 g gruba kasza kukurydziana
- 400 g drobno zmielona bułka (wyprażona)
- 250 g grubo zmielone wafle
|
8 ZANĘTA
- 2cz. biszkoptów mielonych
- 1cz. kaszy kukurydzianej
- 1cz. otrąb
- 0,5cz. płatków owsianych
- Zapach: cynamon + miód
|
9 ZANĘTA
- 2 części prażonej kaszy kukurydzianej,
- 2 części otrąb,
- 1 część maki kukurydzianej,
- 1 część prażonej bułki tartej,
- 1 część sucharów,
- 0,5 części biszkoptu
- Bazę trzeba wymieszać w stosunku 1 : 1 z ziemią z kretowiska,
którą rozpulchnia i dodatkowo przyciemnia zanętę.
- Warto ją wzbogacić przynętą, którą będziemy zakładali
na haczyk.
- Karasie lubią słodycz, dlatego dobrze robi dodatek rozrobionego
wodą miodu
|
10 ZANĘTA
- 30% bułka tarta
- 25% kasza kukurydziana
- 20% otręby
- 10% słonecznik
- 7% cukier puder
- 5% płatki owsiane
- 2% goździk
- 1% wanilia
|
11 ZANĘTA
- 30% - Biszkopt
- 25% - Suchary mielone
- 10% - Bułka tarta
- 5% - Cukier puder
- 5% - Płatki kukurydziane
- 5% - Słonecznik
- 8% - Piernik mielony
- 2% - Cynamon
- 3% - Goździk
- 7% - Wanilia
|
12 ZANĘTA
- 6 kg otręby pszenne
- 4 kg tłuczone surowe ziarno kukurydzy (jeszcze odsiewam
i daję najdrobniejsze)
- 3 kg bułki tartej
|
-
2cz. kaszy kukurydzianej
-
1cz. mąki kukurydzianej
-
1cz. otrąb
-
0,25cz. płatków owsianych grubo mielonych
-
0,5cz pierników mielonych
|
-
30% bułki tartej
-
20% sucharów
-
15% płatków kukurydzianych
-
10% siemienia lnianego
-
5% wiórków kokosowych, mąki kukurydzianej,
kleiku ryżowego
-
4% anyżu lub kopru
-
1% soli
|
|
-
2cz. bułka tarta
-
2cz. biszkopt mielony
-
1cz. flipsy kukurydziane
-
1cz. otręby
-
wanilia + anyż
|
-
2 części prażonej kaszy kukurydzianej,
-
2 części otrąb,
-
1 część maki kukurydzianej,
-
1 część prażonej bułki tartej,
-
1 część sucharu, 0,5 części biszkoptu
|
|
|
-
leszczowa baza zanętowa - 2 kg
-
śrutka piernikowa - 1 kg (można zmielić w maszynce
do mięsa)
-
płatki owsiane - 40 dag
-
gruba kaszka kukurydziana - szklanka
-
gruba kaszka arachidowa - szklanka
-
litr białych robaków zanętowych
|
|