1
ZANĘTA
- 3
części mąki kukurydzianej
- 2
części mielonych gotowanych ziemniaków
- 1
część mielonych płatków owsianych
|
2
ZANĘTA
- 40%
tartej bułki
- 10%
ugotowanej kaszy kukurydzianej
- 15%
biszkoptów
10% słonecznika
- 10%płatków
owsianych
7% cukru
- 5%
mąki kukurydzianej
- 3%
przyprawy do piernika
|
3
ZANĘTA
-
25%
tartej bułki
-
20%
biszkoptu
-
10%
śruty kukurydzianej [może być mąka kukurydziana z kaszą kukurydzianą]
-
10%mielonych
płatków owsianych
-
10%
drobnych otrąb
-
7%
cukru pudru
-
5%
grubo mielonych konopi prażonych
-
3%
mielonego słonecznika prażonego
-
Całość
dokładnie wymieszać.
-
Nie
dodawać zapachu. Zanęta ma swój aromat naturalny
|
4 ZANĘTA
-
bułka tarta
-
kasza kukurydziana
-
maka kukurydziana
-
płatki
owsiane (najlepiej górskie)
-
biszkopt
-
prażone
konopie
-
konserwowana
kukurydza
-
atraktor (wanilia, truskawka, tutti-frutti)
|
5 ZANĘTA
- 2cz.
gotowanych a następnie prażonych konopi
- 1cz.
kukurydzy z puszki lub gotowanej
- 2cz.
pieczywa cukierniczego
- 2cz.
bułki tartej
- 1cz.
wali mielonych
- 1cz.
otrąb
- 1cz.
śruty kukurydzianej
- 0,5cz.
cukru pudru
- 1cz.
rozgniecionych bananów
|
6 ZANĘTA
25%
tartej bułki, 20% biszkoptu, 10% śruty kukurydzianej (może być mąka kukurydziana
z kaszą kukurydzianą), 10%mielonych płatków owsianych, 10% drobnych
otrąb, 7% cukru pudru, 5% grubo mielonych konopi prażonych, 3% mielonego
słonecznika prażonego.
Całość
dokładnie wymieszać.
Nie dodawać zapachu. Zanęta ma swój aromat naturalny
|
7
ZANĘTA
-
3
części mielonych ugotowanych ziemniaków
-
3
części Mąki kukurydzianej
-
2
części płatków kukurydzianych lub owsianych (mielonych)
-
Mleko
w proszku
-
Jako
składnik smużący- bułka tarta
|
8 ZANĘTA
- 40%
- bułka tarta
- 20
% - kasza kukurydziana
- 15%
- mąka kukurydziana
- 10%
- kukurydza konserwowa(z puszki)
- 10%
- otręby pszenne
- 5%
- cukier waniliowy
|
9 ZANĘTA
- 1,5
części bułki tartej
- 0,5
części mąki kukurydzianej
- 0,5
części kaszy kukurydzianej
- 1
część zmielonych płatków owsianych
- 0,2
części cukru
- 0,5
części mielonych nasion słonecznika
- Zapach
- wedle własnego uznania
|
10
ZANĘTA
-
2cz.
kukurydzy gotowanej
-
1cz.
otrąb
-
1cz.
bułki tartej
-
1cz.
orzechów włoskich mielonych
-
0,5cz
mielonych płatków owsianych
-
1cz.
rozgniecionych truskawek
|
11
ZANĘTA
|
12
ZANĘTA
- 2
cz. ziemniaków gotowanych mielonych
- 2
cz. rozmoczonej skórki z chleba
- 1
cz. oleju lnianego
- 1
cz. marmolady
- 1
cz. kukurydzy z puszki
|
13
ZANĘTA
-
Puszka
kukurydzy
-
Pół
szklanki gotowanych konopi
-
Szklanka
mielonych biszkoptów
-
Pół
szklanki bułki tartej prażonej
-
Pół
szklanki kaszy kukurydzianej parzonej
|
14
ZANĘTA
(wszystkie
komponęty grubo zmielone)
-
2
części - bułka tarta
-
2
części - kasza kukurydziana
-
1
część - mąka kukurydziana
-
1
cześć - płatki owsiane (najlepiej górskie)
-
1
część - biszkopt
-
1
część - prażone konopie
-
1
część - konserwowana kukurydza
-
+
atraktor (np. wanilia, truskawka, tutti-frutti)
|
15
ZANĘTA
- 30%
- Biszkopt
- 25%
- Suchary mielone
- 10%
- Bułka tarta
- 5%
- Cukier puder
- 5%
- Płatki kukurydziane
- 10%
- Słonecznik
- 8%
- Piernik mielony
- 03%
- Wanilia
|
16
ZANĘTA
|
17
ZANĘTA
- Szklanka
rodzynek
- Pół
szklanki orzechów siekanych
- Szklanka
mielonego biszkoptu
- Pół
szklanki kaszy kukurydzianej
- Pół
szklanki otrąb
- Pół
szklanki mąki pszennej
- Pół
szklanki miodu
|
18
ZANĘTA
-
1,5
części bułki tartej
-
0,5
części mąki kukurydzianej
0,5 części kaszy kukurydzianej
-
1
część zmielonych płatków owsianych
0,2 części cukru
-
0,5
części mielonych nasion słonecznika
Żwir
-
Robaki
zanętowe
-
Klej
|
19
ZANĘTA
-
Rozdrobnione
ugotowane ziemniaki
-
kasza
manna
-
makaron
(ugotowany)
-
ziemia
z kretowiska lub spod ściółki leśnej.
-
Wymieszać
dodając odrobinę wody i uformować kule.
|
20
ZANĘTA
Gotujemy dwa
ziemniaki wielkości jaj. Rozgniatamy je i dodajemy 150 g mąki konopnej,
50 g mąki pszennej, 1/2 l otrąb i 150 g białego pieczywa rozmoczonego w
gorącej wodzie, dalej dodajemy 1/2 l mączki z krwi, 5 łyżek talku oraz dwie
łyżki słodzonego konserwowanego mleka. |
21
ZANĘTA
- bułka
tarta
- kasza
kukurydziana
- mąka
kukurydziana
- płatki
owsiane (najlepiej górskie)
- biszkopt
- prażone
konopie
- konserwowana
kukurydza
- atraktor
(wanilia, truskawka, tutti-frutti)
|