ZANĘTA-
dodatek do zanęt
KONOPIE-
Odsiane konopie zalać wodą ( 4 l na 1 kg) i czekać aż namokną po zalaniu
ziarna unoszą się powierzchni , a gdy namokną , opadną na dno. Po około
24 godzinach postawić na ogniu i gotować ( w wodzie której się
moczyły ) do momentu , aż zaczną puszczać białe kiełki . patrzeć na kolor
wody . Gdy konopie są dobrze ugotowane , woda robi się mętna i wygląda
jak kawa z dużą ilością mleka . Tak przygotowanym wywarem z ziarnami (po
ostudzeniu ) można namoczyć zanętę . Najczęściej jednak mielę jeszcze
ziarna (nie odlewając wywaru ) i nawilżam zanętę takim gęstym sosem z
konopi .
|
2 ZANĘTA
- 5
części grzanek
- 1
część mąki ryżowej
- 3
części mielonych herbatników
|
3 ZANĘTA
- 500
g drobno zmielone ciemne pieczywo
- 500
g bułka tarta
- 250
g mąka kukurydziana
- 100
g mąka pszenna
- 100
g Coco-Belge
- 250
g mączka z orzechów arachidowych
- 100
g konopie
- Zapach
- koper włoski
|
4 ZANĘTA
- 1
cz. prażonej tartej bułki; 1 cz. otrąb pszennych
- 1
cz. prażonych i mielonych konopi; 1 cz. mąki kukurydzianej;
- 1/2
cz. prażonych i tłuczonych płatków owsianych; 1/4 cz. mączki
kokosowej, np. Coco Belge;
- 2-3
łyżeczki atraktora.
|
5 ZANĘTA
-
bułka tarta
-
maka kukurydziana
- płatków
owsianych
- prażone
konopie
- białe
robaki
-
atraktor (np. roach, anyż, wanilia
|
6 ZANĘTA
- 3
miarki bułki tartej
- 2
miarki mąki kukurydzianej
- 2
miarki zmielonych konopi
- 1,5
miarki otrąb pszennych
- jedna
miarka mielonych płatków kukurydzianych
- pół
miarki mielonych płatków owsianych
|
7 ZANĘTA
-
3
części mielonego biszkoptu
-
1
część bułki tartej
-
1
część otrębów (pszennych)
-
1
część białych robaków (pinki)+ larwy ochotki
-
1
część mleka w proszku
|
8 ZANĘTA
- biszkopty
mielone
- mąka
kukurydziana
- bułka
tarta
- mleko
w proszku
- otręby
pszenne
- zapach(koper
,kminek itp.)
|
9 ZANĘTA
- 4
cz. bułki tartej drobnej
- 3
cz. mąki kukurydzianej
- 2
cz. biszkoptu drobnego
- 1
cz. otrębów pszennych
- 0,5
cz. arachidu prażonego mielonego
- 0,25
cz. anyżu
|
10
ZANĘTA
- 30% -
bułka tarta
20% - mąka kukurydziana
10% - mielone płatki kukurydziane
5% - mielone płatki owsiane
20% - zmielone konopie
15% - otręby pszenne
|
11
ZANĘTA
- 1,0
kg bułki tartej + 0,5 kg mąki kukurydzianej
- +
0,5 kg otrąb pszennych
- +
0,3 kg płatków owsianych nie mielonych
- +
ok. 0,6 kg kaszy kukurydzianej gotowanej
- +
ok 0,1 kg gotowanych konopi + 20 do 30 g wanilii
- +
robaki zanętowe + ziemia dociążająca
|
12
ZANĘTA
- 30% -
Bułka tarta
- 20% -
Suchary
- 15% -
Płatki kukurydziane
- 05% -
Wiórki kokosowe
- 05% -
Mąka kukurydziana
- 05% -
Kleik ryżowy
- 05% -
Anyż
- 05% -
Koper wloski
- 05% -
Koprmelasa
- 05% -
Sól
|
13
ZANĘTA
- 2
części - bułka tarta
- 3
części - biszkopty mielone
- 1,5
części - mąka kukurydziana
- 0,5
części - mleko w proszku
- 2
części - otręby pszenne
- +
zapach (koper, kminek, anyż)
|
14
ZANĘTA
- 1
część mąki kukurydzianej
- 1
część bułki tartej
- 0,5
części kaszy kukurydzianej
- 0,5
części pokruszonych płatków owsianych
- Zapach
- nostrzyk
|
15
ZANĘTA
- 4
części bułki tartej
- 2
części białych robaków (pinka)
- 2
części mleka w proszku
- 3
części ochotki
|
|
|
|
|
|
|