8
3
0
7
2
9
6
1
4
5


 

PŁOĆ

 

ZANĘTA- dodatek do zanęt


KONOPIE- Odsiane konopie zalać wodą ( 4 l na 1 kg) i czekać aż namokną po zalaniu ziarna unoszą się powierzchni , a gdy namokną , opadną na dno. Po około 24 godzinach postawić na ogniu i gotować ( w wodzie której się moczyły ) do momentu , aż zaczną puszczać białe kiełki . patrzeć na kolor wody . Gdy konopie są dobrze ugotowane , woda robi się mętna i wygląda jak kawa z dużą ilością mleka . Tak przygotowanym wywarem z ziarnami (po ostudzeniu ) można namoczyć zanętę . Najczęściej jednak mielę jeszcze ziarna (nie odlewając wywaru ) i nawilżam zanętę takim gęstym sosem z konopi .

2 ZANĘTA

  • 5 części grzanek
  • 1 część mąki ryżowej
  • 3 części mielonych herbatników

3 ZANĘTA

  • 500 g drobno zmielone ciemne pieczywo
  • 500 g bułka tarta
  • 250 g mąka kukurydziana
  • 100 g mąka pszenna
  • 100 g Coco-Belge
  • 250 g mączka z orzechów arachidowych
  • 100 g konopie
  • Zapach - koper włoski

4 ZANĘTA

  • 1 cz. prażonej tartej bułki; 1 cz. otrąb pszennych
  • 1 cz. prażonych i mielonych konopi; 1 cz. mąki kukurydzianej;
  • 1/2 cz. prażonych i tłuczonych płatków owsianych; 1/4 cz. mączki kokosowej, np. Coco Belge;
  • 2-3 łyżeczki atraktora.

5 ZANĘTA

  • bułka tarta
  • maka kukurydziana
  • płatków owsianych
  • prażone konopie
  • białe robaki
  • atraktor (np. roach, anyż, wanilia


6 ZANĘTA

  • 3 miarki bułki tartej
  • 2 miarki mąki kukurydzianej
  • 2 miarki zmielonych konopi
  • 1,5 miarki otrąb pszennych
  • jedna miarka mielonych płatków kukurydzianych
  • pół miarki mielonych płatków owsianych

7 ZANĘTA

  • 3 części mielonego biszkoptu
  • 1 część bułki tartej
  • 1 część otrębów (pszennych)
  • 1 część białych robaków (pinki)+ larwy ochotki
  • 1 część mleka w proszku

8 ZANĘTA

  • biszkopty mielone
  • mąka kukurydziana
  • bułka tarta
  • mleko w proszku
  • otręby pszenne
  • zapach(koper ,kminek itp.)

9 ZANĘTA

  • 4 cz. bułki tartej drobnej
  • 3 cz. mąki kukurydzianej
  • 2 cz. biszkoptu drobnego
  • 1 cz. otrębów pszennych
  • 0,5 cz. arachidu prażonego mielonego
  • 0,25 cz. anyżu

10 ZANĘTA

  • 30% - bułka tarta
    20% - mąka kukurydziana
    10% - mielone płatki kukurydziane
    5% - mielone płatki owsiane
    20% - zmielone konopie
    15% - otręby pszenne

11 ZANĘTA

  • 1,0 kg bułki tartej + 0,5 kg mąki kukurydzianej
  • + 0,5 kg otrąb pszennych
  • + 0,3 kg płatków owsianych nie mielonych
  • + ok. 0,6 kg kaszy kukurydzianej gotowanej
  • + ok 0,1 kg gotowanych konopi + 20 do 30 g wanilii
  • + robaki zanętowe + ziemia dociążająca

12 ZANĘTA

  • 30% - Bułka tarta
  • 20% - Suchary
  • 15% - Płatki kukurydziane
  • 05% - Wiórki kokosowe
  • 05% - Mąka kukurydziana
  • 05% - Kleik ryżowy
  • 05% - Anyż
  • 05% - Koper wloski
  • 05% - Koprmelasa
  • 05% - Sól

13 ZANĘTA

  • 2 części - bułka tarta
  • 3 części - biszkopty mielone
  • 1,5 części - mąka kukurydziana
  • 0,5 części - mleko w proszku
  • 2 części - otręby pszenne
  • +  zapach (koper, kminek, anyż) 

14 ZANĘTA

  • 1 część mąki kukurydzianej
  • 1 część bułki tartej
  • 0,5 części kaszy kukurydzianej
  • 0,5 części pokruszonych płatków owsianych
  • Zapach - nostrzyk

15 ZANĘTA

  • 4 części bułki tartej
  • 2 części białych robaków (pinka)
  • 2 części mleka w proszku
  • 3 części ochotki